Детска Градина Брезичка
 

Седмица на водата в група „Врабче“

  • ДГ Брезичка
  • април 3rd, 2024

Група „Врабче“ посвети една  седмица на   мини проекта  „Вълшебният свят на водата“.Всеки ден  реализираха  дейности, свързани с водата и нейното опазване.

Ден първи:

Децата се запознаха с природните ресурси и тяхното опазване, свойствата на водата и различните й състояния. Изработиха книжка с правила за пестене на водата у дома.

Разгледаха и лапбука – с информация и игри за водата.

                               

Ден втори:

Децата изработиха хартиени лодки. Направиха опити и състезание с готовите модели, припомниха си колко е важна водата, как да я опазим,но и как да се забавляваме!

Ден трети:

По „Български език и литература“ децата се запознаха с приказката „Дъждовните капки“ – за ползата и необходимостта от вода на всички живи организми. След това направиха книжка-флаер за пътя на дъждовната капчица.

                                   

Ден четвърти от  проекта:

Съвместна работа с представител на РЗИ г-жа Мариана Добрева. Децата си припомниха колко е полезно консумирането на достатъчно количество вода, кои плодове и зеленчуци съдържат повече вода.

Последен ден:

Той бе посветен на пречистването на водата. Пред педагогическия колектив на ДГ децата участваха в открита ситуация със STEM занимания на биологични начини на пречистване на замърсена вода и се запознаха с етапите на пречистване. Накрая сами конструираха по зададена схема и изградиха система за пречистване на вода. Ситуацията бе изнесена от главен учител г-жа Ивелина Кънева.

                                                     

През цялата седмица децата работиха с голям интерес, обогатиха и надградиха знанията си, което е  благодарение на съвместната работа и на другия учител на групата- г-жа Тодорка Неделчева.