Детска Градина Брезичка
 

29 ЮНИ – МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН НА БЕЗОПАСНОСТТА НА ДВИЖЕНИЕТО ПО ПЪТИЩАТА

  • ДГ Брезичка
  • юни 30th, 2021

Денят на безопасността на движение по пътищата се отбелязва за трети път в нашата страна. През 2019 г. с решение на Министерски съвет датата 29 юни е определена за единна дата за страната ни. Избрана е не случайно, черната статистика показва, че летните месеци юли и август са най – тежките по отношение на смъртните случаи.

Много от инициативите неслучайно поставят фокус към децата и младежите. По данни на СЗО, нараняванията при ПТП в световен мащаб са водещата причина за смъртност във възрастовата група от 5 до 29 години. Първостепенен приоритет за Държавната агенция по безопасност на движенията по пътищата e подобряване на обучението по безопасност на движението – като то да започва от най-ранна възраст и да продължава през годините.

Традиция е за ДГ „Брезичка“ да се включи в инициаивата като завършек на всички мероприятия по темата през учебната година.

Малките деца от група „Врабче“ помогнаха на зайчетата да преминат кръстовището, като поправиха развалените светофари – залепиха всяка светлинка на мястото й.

Децата от група „Мечо Пух“  работиха на макет, поствяйки участниците в движението на правилните места , а след това в работен лист откриха кой се движи безопасно и кой нарушава првилата.

Група „Шарена дъга“ наблегна на пътната безопасност на децата при управление на велосипед, а след това си изработиха такъв.

 

Четвърта група „Всезнайко“ рисуваха кръстовище , детска площадка и  велосипедна алея.

Децата ни са подготвени по темата за пътната безопасност, но все пак са деца и наша отговорност като водачи на МПС остава водеща за тяхното опазване.